Ramasitele avionului descoperite saptamana trecuta in oceanului Indian apartin Boeingului care asigura zborul MH370 al companiei Malaysia Airlines si care a disparut in 8 martie 2014, a anuntat miercuri premierul malaezian, citat de AFP.

Fragmentul gasit in Insulele Reunion ar putea proveni din zborul MH370Foto: CNN

"Astazi, la 515 zile dupa ce avionul a disparut, cu inima grea va anunt ca o echipa de experti internationali a confirmat definitiv ca ramasitele gasite pe insula Reunion provin intr-adevar de la MH370", a spus premierul Najib Razak.

Cateva ore de analiza au fost suficiente pentru expertii reuniti intr-un laborator din Toulouse pentru a confirma ca fragmentul de avion apartine aeronavei Boeing, declarat Najib Razak, intr-o conferinta convocata la miezul noptii la Kuala Lumpur.

La sfarsitul lunii iulie, unui fragment de avion a fost descoperit pe malul de est in Insula Reunion din Oceanul Indian.

Disparitia anul trecut a Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines este una dintre cele mai mari enigme din istoria aviatiei civile, noteaza France Presse.

Aparatul, plecat de la Kuala Lumpur spre Beijing cu 239 de persoane la bord, a disparut la o ora dupa decolare pe 8 martie 2014. Nicio urma a aparatului nu fusese gasita, in ciuda unor cercetari intense conduse de Australia in sudul Oceanului Indian.