Campania "Bucurie pentru Nepal"/ "Joy for Nepal", initiata de alpinistul Alex Gavan, a strans pana la aceasta data echivalentul in lei al sumei de 101.000 Euro, pentru finantarea unor proiecte de reconstructie post-cutremur, in Nepal.

Majoritatea donatiilor au venit de la donatori persoane private care au trimis un SMS in valoare de 2 euro la un numar pus la dispozitie prin platforma www.donatie.ro. Acest numar a fost dezactivat incepand cu data de 1 august si nu mai poate fi folosit pentru a sustine cauza #joy4nepal. Pana pe 31 iulie, au fost trimise 31.070 de SMS-uri, echivalentul a 62.140 Euro. Potrivit procedurilor platformei www.donatie.ro, toti banii vor fi transferati spre proiect dupa luna septembrie, operatorii de telefonie acceptand sa sustina aceasta campanie fara costuri de operare.

Restul banilor au venit din donatii cu cardul si transferuri bancare de la persoane private si din sponsorizari de la companii, precum si din initiative de strangere de fonduri, cum ar fi: un proiect umanitar cu copiii de la o gradinita, care a adus peste 1000 de euro; o sesiune de zumba caritabila la Pitesti, in urma careia s-au strans 560 de euro; o petrecere in gradina cu licitatie caritabila, care a adus echivalentul a 5000 de euro.

In august-septembrie se vor mai putea face donatii pe site-ul www.alexgavan.ro/nepal precum si sponsorizari. De asemenea, in aceasta perioada se afla in derulare o campanie de strangere de fonduri cu sprijinul Paravion, care a creat o facilitate pe site-ul propriu pentru a permite clientilor sai sa doneze un euro in momentul achizitiei de servicii turistice. Paravion va dubla fiecare contributie facuta de clientii sai, iar posibilitatea de a dona este valabila in mai multe tari in care activeaza compania.