Serviciile de securitate israeliene au anuntat luni arestarea unui sef al extremistilor evrei, Meir Ettinger, primul individ arestat dupa un incendiu criminal ce a costat vineri viata unui bebelus palestinian in Cisiordania ocupata, potrivit Agerpres.

"Meir Ettinger a fost arestat la Safed (in nordul Israelului) din cauza activitatilor sale in cadrul unei organizatii evreiesti extremiste", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al Shin Beth, serviciul de securitate interna.

Meir Ettinger, in varsta de aproximativ douazeci de ani, a fost arestat "pentru crime nationaliste", a afirmat o purtatoare de cuvant a politiei, fara a preciza daca el este considerat a fi direct implicat in incendiul de vineri sau este anchetat pentru participare la alte violente rasiste.

Potrivit presei israeliene, el ar fi mai ales suspectat ca este "creierul" unui mic grup responsabil de incendiul de la 18 iunie la Biserica Multiplicarii pe malul Lacului Tiberiada, un simbol al crestinismului.

Meir Ettinger este nepotul lui Meir Kahane, un rabin fondator al miscarii rasiste anti-arabe Kach asasinat in 1990, aminteste France Presse.