Politia a fost chemata duminica pe Aeroportul Fiumicino din Roma sa calmeze pasageri furiosi din cauza intarzierilor companiei aeriene low-cost Vueling, relateaza DPA, citata de Mediafax.

Pasageri au inceput sa arunce cu sticle de apa catre personalul Vueling, potrivit Ansa.

Intr-o inregistrare video difuzata de postul SkyTG24 apar persoane strigand si lovind obiecte de puncte de check-in ale companiei.

Ei faceau parte dintr-un grup de aproximativ 200 de persoane al caror zbor catre Lefkada, in Grecia, programat initial pentru sambata dupa-amiaza prezenta o intarziere de peste 24 de ore.

ENAC, organismul de supraveghere al aviatiei civile, a anuntat duminica faptul ca Vueling risca sa-si piarda licenta de zbor in cazul in care continua sa-si anuleze zborurile la Fiumicino si daca nu le ofera asistenta pasagerilor blocati.

La cateva ore dupa ultimatum, ENAC a anuntat ca Vueling a luat masuri.

Toate zborurile cu plecare de la Fiumicino au fost perturbate saptamana trecuta, in urma unui incendiu de vegetatie, care a izbucnit miercuri in apropiere de pistele aeroportului, si unei pene de curent joi.

Insa Vueling a fost criticata drept cea mai lenta companie aeriana in reluarea completa a serviciilor.

Seful pentru operatiuni Fernando Val a recunoscut existenta unor probleme, intr-o conferinta de presa, la Roma, sambata seara, dar a declarat ca o firma locala care reprezinta Vueling la Fiumicino este responsabila in cea mai mare parte pentru aceste probleme si a promis sa ajute pasagerii.

Vueling face parte din International Airlines Group, alaturi de British Airways si Iberia.