Un avion de transport militar CN235 s-a prabusit in Columbia, in provincia nordica Cesar, in accident pierzandu-si viata toti cei 11 persoane militari aflati la bord, potrivit unui comunicat al armate columbiene, preluat de Reuters, informeaza Agerpres. Potrivit sursei citate, avionul a suferit o defectiune la motor.

Scheletul ars al aparatului de zbor a fost gasit in apropierea localitatii Codazzi, la circa 600 km nord-est de Bogota, langa frontiera cu Venezuela.

Intr-o postare pe Twitter, presedintele columbian Juan Manuel Santos i-a numit 'eroi' pe cei 11 militari morti in accident.

Cu putin timp inainte, compania Airbus, producatorul avionului CN235, anuntase prabusirea unui din aparatele sale in Columbia si decesul a 11 persoane. Avionul a fost produs in 1998 la Sevilla, in Spania, a indicat Airbus, precizand ca 'gandurile companiei si ale angajatilor sai se indreapta spre cei afectati de accident'.

Pe 9 mai, un avion de transport militar A400M fabricat de Airbus s-a prabusit la Sevilla, intr-un accident soldat cu patru morti si doi raniti. Avionul efectua un zbor de incercare inainte de livrarea catre Turcia.