Malaezia este “aproape sigura” ca fragmentele de avion gasite in Insulele Reunion din Oceanul Indian sunt de la un Boeing 777, a declarat joi ministrul adjunct al transporturilor, ridicand astfel sansele ca acestea sa fie ramasite ale disparutului zbor MH370, scrie Reuters.

Fragmentul gasit in Insulele Reunion ar putea proveni din zborul MH370Foto: CNN

Va dura circa doua zile sa verificam daca piesa descoperita apartine acelei aeronave, a precizat oficialul.

Malaezia a anuntat miercuri ca a trimis "o echipa" in Reunionpentru a verifica daca un misterios fragment de avion gasit in largul insulei franceze este de la zborul MH370 Malaysia Airlines.

Agentia franceza pentru investigarea catastrofelor aeriene, BEA, a anuntat ca examineaza ramasitele in colaborare cu autoritatile malaeziene si australiene, dar a spus ca este prea devreme pentru a trage concluzii.

Expertii in aviatie care au vazut imaginile ce circula pe internet au spus ca probabil este o piesa mobila cunoscuta sub numele de flaps, situata pe aripa, aproape de fuselaj.

Greg Feith, un consultant in siguranta aeronautica, a declarat Reuters ca sursele sale din cadrul companiei Boeing i-au spus ca piesa apartine unui 777.

“Dar nu s-a pierdut niciun 777 in acea parte a lumii”, a adaugat Feith.

Totusi, oceanografii au spus ca marii curenti rotativi din sudul Oceanului Indian ar fi putut muta resturile mii de kilometri.

Disparitia anul trecut a Boeing-ului 777 al companiei Malaysia Airlines este una dintre cele mai mari enigme din istoria aviatiei civile.

Aparatul, plecat de la Kuala Lumpur spre Beijing cu 239 de persoane la bord, a disparut la o ora dupa decolare pe 8 martie 2014.

Nicio urma a aparatului nu a fost gasita, in ciuda unor cercetari intense conduse de Australia in sudul Oceanului Indian.