Unul dintre sindicatele cele mai importante din Marea Britanie a anuntat miercuri ca a lansat o actiune in justitie impotriva societatii de transport cu masini private Uber pentru salariile si conditiile de munca nesatisfacatoare ale soferilor, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Sindicatul GMB, care are circa 631.000 de membri, estimeaza ca Uber ar trebui sa-si plateasca soferii cu salariul minim britanic, sa le asigure timp de odihna si sa le garanteze concediile.

Un foarte mare numar dintre soferii Uber care sunt membri ai sindicatului 'au cerut acest gen de interventie', a adaugat pentru AFP purtatorul de cuvant, nefiind totusi in masura sa precizeze cati soferi Uber sunt membri ai sindicatului.

Unul dintre motivele principale pentru care soferii aleg sa conduca pentru aceasta companie este ca 'le place sa fie proprii lor patroni', a precizat el.

'In calitate de angajati, soferii ar conduce in timpul unor intervale orare prestabilite, ar castiga un salariu fix pe ora, si-ar pierde libertatea de a conduce pentru alte societati si flexibilitatea individuala de care sunt atat de atasati', a sustinut purtatorul de cuvant.