Fostul guvernator al statului Virginia (estul SUA) Jim Gilmore si-a declarat in mod oficial candidatura miercuri la investitura republicana pentru Casa Alba, devenind al 17-lea candidat in alegerile primare, foarte disputate, noteaza AFP.

Jim Gilmore, 65 de ani, a depus miercuri la Comisia Electorala Federala (FEC) o declaratie de candidatura la presedintie, disponibila online.

Notorietatea sa aproape nula la nivel national nu l-a descurajat pe republican sa se lanseze, la fel ca mai multi candidati deja declarati care obtin 1% sau mai putin din intentiile de vot.

Gilmore a declarat pentru ziarul Richmond Times-Dispatch la inceputul acestei luni ca isi va anunta candidatura in prima saptamana a lunii august, subliniind experienta sa in cazuri de securitate nationala. El a fost guvernator al Virginiei, stat limitrof capitalei federale Washington, intre 1998 si 2002, potrivit Agerpres.

Miliardarul Donald Trump este preferatul republicanilor in acest stadiu, potrivit mai multor sondaje, urmat de guvernatorul statului Wisconsin Scott Walker si de Jeb Bush, fostul guvernator al Floridei si mostenitor al dinastiei politice Bush.