Doi jihadisti, suspectati ca au participat la inceputul lunii iulie la atentatul contra Consulatului Italiei la Cairo, au fost ucisi luni in cursul descinderii politiei intr-un apartament din capitala egipteana, au informat responsabili din cadrul serviciilor de securitate, scrie AFP.

Cei doi indivizi erau membri ai gruparii Ajnad Misr (Soldatii Egiptului), conform aceleiasi surse citate de Agerpres.

Ei au deschis focul cand politia a vrut sa ii aresteze si au fost ucisi in schimbul de focuri care a urmat, au precizat sursele.

"Cei doi jihadisti apartineau (gruparii) Ajnad Misr. Ancheta arata ca ei puteau fi implicati in explozia de la consulatul italian", a declarat un responsabil din cadrul serviciilor de securitate. Cei doi erau cautati, de asemenea, pentru "rolul lor in asasinarea unor politisti".

Gruparea Statul Islamic a revendicat pe 11 iulie un atentat cu masina capcana contra consulatului italian la Cairo, soldat cu moartea unui civil, primul atac al organizatiei jihadiste asupra unei reprezentante diplomatice in capitala egipteana. Alte noua persoane au fost ranite.

Ajnad Misr a revendicat mai multe atentate sangeroase la Cairo, vizand cu precadere politisti. Gruparea a mai plasat bombe in fata unor cladiri strategice, ca palatul prezidential sau universitatea din Cairo.

In aprilie, liderul acestei grupari, Hammam Mohamed Attiyah, a fost ucis de fortele de ordine intr-un apartament din Cairo.

Politia este de parere ca Hammam Mohamed Attiyah a apartinut inainte grupului Ansar Beit al-Maqdis, ramura egipteana a gruparii Statul Islamic, dupa care a intrat in disidenta.

Egiptul, condus de presedintele Abdel Fatah al-Sisi, a promis la inceputul lui iulie eliminarea jihadistilor din gruparea Statul Islamic, dupa un val de atentate fara precedent in Peninsula Sinai care au facut zeci de morti, printre care militari.