Casa Alba a condamnat ferm un atentat cu masina capcana comis duminica la Mogadiscio de islamistii somalezi shebab care au ucis sase persoane, la scurt timp dupa plecarea presedintelui Barack Obama din Kenya vecina pentru a se duce in Etiopia, potrivit Agerpres. "Statele Unite condamna cu fermitate atentatul odios de la Mogadiscio in Somalia ce a vizat intentionat si cu cruzime civili nevinovati", a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate, Ned Price, intr-un comunicat.

"In ciuda progreselor reale in Somalia in ultimii ani, acest atac reaminteste din nou atrocitatile inadmisibile pe care grupurile teroriste continua sa le comita impotriva poporului somalez", a adaugat el.

Presedintele american Barack Obama a declarat sambata ca retelele de insurgenti shebab, afiliati la Al Qaida, au fost "slabite" in estul Africii, dar ca riscurile legate de prezenta lor in regiune au ramas.

Atacul contra unui hotel din Mogadiscio, capitala Somaliei, a avut loc in momentul cand Obama a plecat din Kenya spre Etiopia. Aceste doua tari aduc o contributie majora la forta Uniunii Africane in Somalia (AMISOM) pentru a lupta contra shebab, care vor sa rastoarne guvernul somalez sustinut de Occident si protejat de cei 22.000 de oameni ai AMISOM.