Premierul David Cameron intentioneaza sa organizeze in iunie 2016 referendumul privind apartenenta Marii Britanii la Uniunea Europeana, afirma surse citate de site-ul publicatiei The Independent on Sunday, preluata de Mediafax.

David CameronFoto: Agerpres/Xinhua

David Cameron probabil va anunta data exacta a referendumului cu ocazia conferintei anuale a Partidului Conservator britanic, programata in luna octombrie.

Conform surselor citate, Cameron a stabilit ca cea mai buna perioada pentru organizarea referendumului este iunie 2016.

Cameron a luat aceasta decizie pentru a-si spori sansele de negociere cu liderii Uniunii Europene si cu tari precum Franta si Germania. In luarea deciziei, Cameron a tinut cont de actuala criza economica din Grecia, care a tensionat situatia politica la nivelul Uniunii Europene.

David Cameron a promis ca va reconfigura relatia Marii Britanii cu Uniunea Europeana si ca va organiza un referendum pe aceasta tema pana la sfarsitul anului 2017.

Ministrul britanic al Finantelor, George Osborne, incepe duminica la vizita la Paris, unde va incerca sa negocieze cu Administratia Francois Hollande termenii apartenetei Marii Britanii la UE si politicile generale ale Bruxellesului.