Ucraina a mobilizat aproximativ 7.000 de militari la frontiera cu regiunea moldoveana Transnistria si a creat posturi de atac, acuza Evgheni Sevciuk, liderul regimului separatist de la Tiraspol, informeaza site-ul agentiei Tass, citat de Mediafax.

"In contextul evenimentelor din Ucraina, simtim presiunea unor factori negativi. Unul este concentrarea militarilor ucraineni. (...) Au fost construite puncte de atac de-a lungul frontierei si, potrivit estimarilor noastre, intre 5.000 si 7.000 de militari ucraineni sunt stationati in apropierea frontierei Transnistriei", a spus Sevciuk intr-un interviu acordat postului Rossiia 24.

Miercuri, Evgheni Sevciuk a ordonat mobilizarea barbatilor cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani in contextul temerilor privind izbucnirea unor confruntari armate in Transnistria. Decretul de mobilizare a rezervistilor a intrat in vigoare imediat si va fi valabil pana la sfarsitul anului 2015.

"Sunt chemati la ordine toti recrutii cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani", se arata in ordinul semnat de Evgheni Sevciuk.

In regiunea separatista Transnistria este stationat un contingent rus de mentinere a pacii format din peste 1.000 de militari.

De la izbucnirea conflictului separatist in estul Ucrainei, in martie 2014, tensiunile s-au amplificat in Transnistria, regimul Sevciuk acuzand armata ucraineana ca mobilizeaza forte militare in apropierea frontierelor sale.