Un atac armat comis, joi, intr-o sala de cinema din statul american Louisiana s-a soldat cu moartea a trei persoane, intre care autorul atacului, si ranirea altor sapte, dintre care o parte se afla in stare critica, potrivit Mediafax

Atac armat in LouisianaFoto: Captura CNN

Incidentul s-a produs in jurul orei locale 19:20, la un cinematograf din orasul Lafayette, in timpul proiectiei filmului "Trainwreck". Conform politiei, la momentul producerii atacului, in sala se aflau in jur de 100 de persoane.

Autorul atacului, un barbat alb in varsta de aproximativ 58 de ani, a fost identificat de politisti, insa numele acestuia nu a fost deocamdata facut public.

Dupa comiterea atacului, barbatul s-a impuscat mortal, informatie confirmata de seful politiei din Lafayette, Jim Craft, citat de The Guardian.

Deocamdata nu se cunosc motivele care l-au determinat pe atacator sa recurga la acest gest.

Incidentul are loc la doar cateva zile dupa ce James Holmes, autorul unui atac similar produs in 2012 intr-un cinematograf din Colorado,a fost gasit vinovat de omucidere, in procesul in care este inculpat pentru 166 capete de acuzare. Atacul de atunci s-a soldat cu 12 morti si 70 de raniti, iar o sentinta in acest caz este asteptata in aceasta perioada.