Presedintele Francois Hollande a promis marti "un plan de urgenta" in ajutorul fermierilor francezi nemultumiti de remuneratia mica primita in schimbul productiilor lor, care protesteaza prin blocarea mai multor drumuri din tara, informeaza AFP.

"Consiliul de Ministri va lua miercuri deciziile necesare. Avem nevoie de un plan de urgenta pentru fermierii si producatorii de lapte", a anuntat seful statului. In paralel, premierul Manuel Valls a convocat o reuniune de criza.

Printre primele masuri, statul ar putea prelua o parte din datoria fermelor, care conform sindicatului fermierilor FNSEA se ridica la 1 miliard de euro.

Anuntul lui Francois Hollande vine dupa ce fermierii furiosi au blocat zona Mont Saint-Michel, una dintre cele mai vizitate atractii din Franta. La Caen, cateva sute de crescatori de animale din Normandia ocupa de doua zile soseaua de centura a orasului.

Pentru a reduce tensiunea, ministrul Agriculturii Stephane Le Foll a mers la Caen pentru a se intalni cu protestatarii. Acestia s-au plans de preturile derizorii la care au ajuns sa vanda produsele, care nu acopera nici costurile de productie.