Ambasadorul ungar in Ucraina, Erno Keskeny, a fost convocat luni la Ministerul de Externe de la Kiev, dupa declaratii facute de Janos Lazar, seful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, privind intensificarea activitatilor de spionaj pe teritoriul ucrainean, potrivit Mediafax. Natalia Halibarenko, secretar de stat in Ministerul ucrainean de Externe, a exprimat preocupare in legatura cu declaratiile lui Janos Lazar privind activitatile ungare de spionaj in Ucraina.

"Este vorba de afirmatii fara precedent despre actiivitati ale serviciilor secrete ungare pe teritoriul Ucrainei", a comunicat Ministerul ucrainean de Externe, care l-a convovat luni pentru explicatii pe ambasadorul ungar la Kiev, Erno Keskeny.

"Este inacceptabil ca serviciile secrete ungare sa desfasoare activitati in Ucraina fara informarea serviciilor secrete ucrainene", a atras atentia Halibarenko.

Janos Lazar, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, a declarat saptamana trecuta ca serviciile secrete ungare au intensificat activitatile de spionaj in Ucraina in contextul conflictului din estul acestei tari, izbucnit in martie 2014 si soldat pana acum cu peste 6.500 de morti. Lazar a exprimat preocupare in legatura cu situatia etnicilor maghiari din Ucraina.