Individul care a ucis cinci militari joi la Chattanooga (Tennessee, sud), identificat ca Mohammad Youssuf Abdulazeez, avea tendinte suicidare, era datornic si consuma droguri, potrivit presei locale care citeaza un membru al familiei sale, scrie AFP si Agerpres.

Anchetatorii se intreaba in continuare despre motivatiile acestui tanar in varsta de 24 de ani, care a fost ucis de politie in schimbul de focuri. Autoritatile au vorbit despre un "act de terorism intern", dar fara sa gaseasca o dovada reala a unei eventuale radicalizari.

Intr-un jurnal intim recuperat de FBI, Mohammad Youssuf Abdulazeez a scris ca are tendinte de sinucidere si ca vrea "sa devina un martir", in 2013, dupa ce si-a pierdut locul de munca din cauza consumului de droguri, a povestit un membru al familiei sale la postul de televiziune ABC News.

In ultimele luni, i-a fost greu sa se obisnuiasca la noul loc de munca, unde lucra in tura de noapte. El a inceput sa ia somnifere constant, facea abuz de analgezice si consuma marijuana. Tanarul avea datorii de mai multe mii de dolari, potrivit aceleiasi surse.

Anul trecut, el a petrecut sapte luni printre membrii familiei din Iordania, aspect care ii intereseaza in mod deosebit pe anchetatori. Se pare insa ca parintii l-au trimis acolo pentru a-l indeparta de anturajul prost din Statele Unite.

De asemenea, parintii au incercat sa il determine sa isi trateze o boala mintala.

Conform sursei respective, Mohammad Youssuf Abdulazeez era foarte usor influentabil.

Un alt prieten a declarat pentru CNN ca tanarul nu era un simpatizant al jihadistilor din gruparea Statul Islamic: era de parere ca acesti jihadisti fac un lucru "rau" si ca "este un grup stupid complet contra islamului".

Joi, Mohammad Youssuf Abdulazeez a atacat mai intai un birou de recrutare al armatei, dupa care s-a indreptat spre un centru de rezervisti. Acolo, avand asupra lui mai multe arme de foc, a omorat cinci militari, a ranit un recrutor al Marinei si un politist, inainte de a fi impuscat.