Co-fondatorul serviciului online de streaming muzical Grooveshark, Josh Greenberg, in varsta de 28 de ani, a fost gasit mort, duminica seara, in locuinta sa din Gainesville, Florida, la mai putin de trei luni de la inchiderea site-ului din cauza incalcarii drepturilor de autor, potrivit Mediafax.

Greenberg a fost gasit fara suflare de catre iubita sa, care nu s-a aflat acasa pe durata weekendului.

Cauzele decesului sunt deocamdata necunoscute, din primele cercetari reiesind ca tanarul nu suferea de o boala grava si nu consumase droguri.

Un anunt privind decesul tanarului a fost postat si pe contul de Twitter al politiei locale, in care se precizeaza ca nu exista elemente care sa indice ca ar fi vorba despre o crima sau o sinucidere.

Moartea co-fondatorului Grooveshark are loc la mai putin de trei luni dupa ce portalul a fost inchis ca urmare a unei intelegeri convenite cu mai multe case de discuri care actionasera in instanta compania pe motiv ca facilita accesul la continut piratat.

Anuntul privind inchiderea serviciului de streaming muzical a fost facut pe 30 Aprilie 2015, printr-un mesaj postat pe prima pagina a portalului, in care fondatorii companiei prezentau scuze pentru erorile comise, in ciuda intentiilor bune pe care sustineau ca le-au avut.

Fondat in anul 2006 si lansat oficial in 2007, Grooveshark a fost unul dintre cele mai populare servicii de streaming audio, care permitea utilizatorilor sai sa incarce si sa puna la dispozitia altor vizitatori propriile colectii de melodii, primind in schimb acces la un vast catalog de piese ce puteau fi ascultate la calitate foarte buna.