Un avion libian de lupta a atacat si scufundat duminica un vas in vecinatatea orasului Benghazi din estul tarii, a facut cunoscut un purtator de cuvant al aviatiei militare din subordinea guvernului recunoscut international. Informatia nu a putut fi confirmata din surse independente sau de martori oculari, dupa ce postul de televiziune a anuntat ca incidentul a avut loc in apropiere de orasul Mareesa, potrivit Agerpres.

"Nava a fost scufundata pentru ca transporta luptatori, arme si munitie pentru a sprijini terorismul in regiunea de est" a tarii, a declarat luni purtatorul de cuvant al armatei aerului, Nasser al-Hassi.

Un corespondent al agentiei Reuters a auzit in cursul zilei avioane zburand in apropiere in vecinatatea orasului Benghazi, la 20 de kilometri de Mareesa.

Compania libiana a petrolului NOC, cu sediul la Tripoli, a acuzat guvernul din rasaritul tarii ca a bombardat de trei tancuri petroliere, despre care guvernul recunoscut international a afirmat ca transportau arme si munitie.

Libia, aflata in razboi civil, este divizata intre doua guverne rivale: unul la Tripoli, sub Fajr Libya, coalitie de militii dintre care unele islamiste, si altul la Tobruk, in est, singurul recunoscut de comunitatea internationala. ONU incearca sa medieze o pace in Libia, unde cele doua guverne si parlamente rivale isi disputa puterea la patru ani de la alungarea fostului lider Muammar Gaddafi.

In mai, un avion al armatei de la Tobruk a atacat un tanc petrolier aflat in portul Sirte, ranind trei persoane si incendiind vasul.