Ministrul francez de finante Michel Sapin a respins, intr-un interviu aparut duminica, ideea omologului sau german Wolfgang Schauble privind o excludere temporara a Greciei din zona euro, afirmand ca aceasta inseamna "sa vorbim de ceva care nu poate exista", relateaza AFP.

"Am reactionat foarte puternic" la aceasta sugestie facuta de Wolfgang Schauble, "a vorbi despre un Grexit temporar inseamna sa vorbim despre ceva ce nu poate exista. Fie iesim din euro, fie ramanem. Daca exista o posibilitate de iesire temporara, orice uniune (monetara) este pusa sub semnul intrebarii", a declarat Michel Sapin pentru saptamanalul grec To Vima.

Cu privire la acordul incheiat "cu forcepsul" cum mai putin de o saptamana in urma, la Bruxelles, intre Grecia si partenerii sai, Sapin a sustinut: "Un acord este un acord, el trebuie respectat in toate componentele sale de catre toate partile".

El a apreciat de asemenea ca, dupa "testul" pe care l-a trecut, premierul grec Alexis Tsipras a "dobandit un statut diferit in ochii omologilor sai europeni".