Premierul grec Alexis Tsipras, care incearca sa salveze tara de o iesire din zona euro, "nu mai mananca, nu mai doarme", a afirmat cu ingrijorare mama acestuia, intr-un interviu aparut sambata, transmite AFP.

Alexis TsiprasFoto: Agerpres/Xinhua

"In ultima vreme, Alexis nu mai mananca, nu mai doarme, dar nu are de ales, pentru ca are o datorie fata de poporul care i-a acordat increderea", a declarat Aristi Tsipras, in varsta de 73 de ani, pentru revista saptamanala Parapolitika.

"Nu-l vad decat foarte rar. De la aeroport merge direct la Parlament. Nu are timp sa-si vada propriii copii, cum ar mai putea avea timp sa ma vada si pe mine?", a intrebat mama premierului grec.

"Cand vorbim, ii spun sa faca tot ce poate mai bine pentru tara si sa aiba grija de el. El imi spune sa nu-mi fac griji, ca totul va fi bine", a mai spus Aristi Tsipras.

Tanarul premier grec, in varsta de 40 de ani, a trecut in ultima vreme prin mai multe saptamani extrem de dificile, fiind nevoit sa infrunte atat intransigenta unor parteneri europeni ai Greciei, cat si o revolta in sanul propriului partid Syriza.

Fotografiile din presa l-au prezentat obosit, sprijinindu-si fruntea cu mana, pe bancile din Parlament, unde a reusit sa treaca joi o serie de reforme dure, criticate de o parte dintre membrii Syriza, insa cerute de creditori inainte de a fi luat in considerare un nou ajutor financiar pentru Grecia.