Premierul grec Alexis Tsipras a anuntat vineri seara remanierea partiala a guvernului sau, dupa revolta unei parti a majoritatii sale in timpul votului in parlament asupra primului pachet de reforme cerute de creditori impotriva acordarii unui nou ajutor pentru Grecia, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alexis Tsipras a efectuat zece schimbari in cadrul echipei sale pentru a-i inlocui pe ministrii si mai ales viceministrii care au votat contra acestor masuri, respinse joi de un sfert dintre membrii partidului radical de stanga Syriza la putere.

Tsipras a precizat ca ministrul finantelor, Euclid Tsakalotos, ramane, insa nu se poate spune acelasi lucru despre Panagiotis Lafazanis, care va fi inlocuit in postul de ministru al energiei d Panos Skourletis, ministrul muncii de pana acum. Lafazanis a criticat public planul de ajutor aprobat de parlament.

Sa nu uitam ca Lafazanis, liderul Platformei de Stanga din Syriza, a prezentat marti seara planuri de revenire la moneda nationala. Implementarea revenirei la drahma ar presupune "obtinerea a 22 miliarde de euro din Banca Greciei pentru plata salariilor si pensiilor in intervalul necesar tiparirii propriei monede", scrie GR Reporter.

Nadia Valavani, care a demisionat la inceputul acestei saptamani, este inlocuita cu Tryfon Alexiadis ca secretar de stat la Finante.