Ungaria, care se confrunta cu un important aflux de imigranti, a decis sa inchida patru tabere permanente de refugiati, aflate in zonele urbane, urmand sa monteze corturi temporare in afara oraselor, potrivit declaratiei guvernului, scrie AFP.

"Pozitia guvernului este clara: vom inchide taberele aflate in prezent in zonele urbane", a anuntat Ministerul de Interne.

Taberele temporare sunt tabere de corturi, a declarat Janos Lazar, seful de cabinet la premierului Viktor Orban, in cadrul unei conferinte de presa. Una dintre aceste tabere va fi situata in apropiere de granita cu Serbia, "astfel incat oamenii sa nu fie deranjati de catre refugiati".

In acest an, conform statisticilor oficiale, peste 81.000 de migranti au intrat ilegal pe teritoriul maghiar, dintre care 80.000 pe la granita cu Serbia.

In ultimii doi ani, Ungaria a devenit o tara de tranzit in cadrul Uniunii Europene pentru migrantii care incearca sa ajunga in Austria sau Germania. Cei mai multi dintre ei provin din Irak, Afganistan, Siria si tarile africane.

In aceasta saptamana, armata maghiara a inceput construirea a 175 de kilometri de gard la granita dintre Ungaria si Serbia.