Hastagul #BoycottGermany a devenit foarte popular pe internet in ultimele zile, dupa acordul la care a ajuns Grecia cu creditorii sai, acord denuntat de o serie de activisti politici drept "lovitura de stat", "umilire publica" sau "dictat".

BBC noteaza ca #BoycottGermany a fost mentionat prima oara pe Twitter weekendul trecut si a inceput sa capete amploare incepand de luni. In urma cu o zi, fusese folosite de peste 30.000 de ori, sustinut de voci de stanga sau de anarhisti.

Unii internauti au cerut oamenilor sa nu mai cumpere produse al caror cod de bare indica o origine germanica, dar acest cod, care incepe cu 401, indica locatia companiei mame, si nu locul unde a fost fabricat respectivul produs.

Unul dintre cele mai preluate mesaje vine de la David Graeber, activist anarhist si profesor de antropologie la London School of Economics, care cere germanilor sa plateasca "datoriile naziste" sterse in 1953, cu dobanda. "Pana atunci, trebuie sa boicotam produsele germane".

Ziaristul german se intreaba, cu unor, daca acest boicot include si ajutorul financiar furnizat de Germania. "Nu? A, atunci in regula".

La inceputul saptamanii a devenit foarte popular hashtagul #ThisIsACoup, folosit pentru prima oara de un profesor de matematica din Barcelona dar facut celebru de unul dintre liderii miscarii de stanga Podemos.