O adolescenta al carei avion s-a prabusit la sfarsitul saptamanii trecute in statul american Washington a fost gasita teafara luni, au anuntat autoritatile, citate de CNN.

Autumn Veatch, in varsta de 16 ani, calatorea cu bunicii ei sambata, la bordul unui mic avion privat. Aeronava a decolat din Montana dar nu a mai ajuns la destinatie, in Lynden, statul Washington, scrie Mediafax.

"Autumn a afirmat ca au iesit din nori si s-au izbit de versantul unui munte. Ea a putut iesi (din avion) si si-a petrecut noaptea langa un rau, dupa care a mers pana la autostrada, de unde a fost salvata", a declarat Frank Rogers, seriful din comitatul Okanogan.

Ea a fost transportata la un magazin din Mazama, Washington, apoi a fost dusa la un spital, de unde urma sa fie luata de tatal ei, potrivit serifului.

"Autumn nu ne-a spus despre starea bunicilor ei, dar nu suna bine. Nu pare sa fi rezistat", a precizat Rogers.

Bellingham Herald a relatat ca tatal adolescentei, David Veatch, se indreapta spre spitalul Three Rivers din Brewster. El a precizat ca fiica sa a incercat sa-si ajute bunicii, Leland si Sharon Bowman, sa iasa din avion dar nu a putut. Ea a asteptat echipele de salvare langa epava avionului aproximativ o zi, plangand. Echipajele cauta in continuare avionul si pe bunicii fetei, cautarile fiind ingreunate de terenul greu accesibil.