Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a afirmat duminica seara ca un "numar record" de trupe ruse sunt amplasate la granita cu Ucraina, angajata de peste un an intr-un conflict sangeros cu separatistii prorusi din estul tarii.

"Avem informatii ca un numar record de trupe rusesti sunt desfasurate de-a lungul granitei cu Ucraina. Aceste informatii venite de la serviciile noastre de informatii sunt confirmate de NATO, Statele Unite si Uniunea Europeana", a declarat Petro Porosenko intr-un interviu acordat postului ucrainean de televiziune 1+1, citat de AFP.

Seful statului ucrainean nu a oferit cifre concrete despre prezenta militara rusa la granita. "Stim in ce directii ar putea fi lansate eventualele atacuri", a continuat seful statului fara a da mai multe detalii.

Petro Porosenko a dat asigurari ca armata ucraineana, care numara 64.000 de soldati in zona de conflict fara a tine cont de fortele Ministerului de Interne, este pregatita "sa apere Ucraina".

Tara este angajata, din aprilie 2014, intr-un conflict armat in Estul separatist prorus, unde peste 6.500 de persoane au fost ucise in 15 luni, potrivit ONU.