In Bavaria a avut loc vineri un incident armat cu cel putin doi morti. Este vorba Tiefenthal, din comuna Leutershausen, regiunea Ansbach. Din relatarie politiei, citate de presa germana, faptele s-ar fi petrecut asa: un sofer la volanul unui Mercedes-Cabrio a oprit in Tiefenthal si a schimbat cateva cuvinte cu o batrana de 82 de ani. "Dupa aceasta, el a impuscat-o si apoi a fugit in cabrio-ul argintiu", a declarat purtatorul de cuvant al politiei din Nurnberg, citat de Sueddeutsche.de.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ceva mai departe, in localitatea Rammersdorf, el ar mai fi impuscat si un biciclist. In plus, un taran de pe camp si un sofer ar mai fi fost impuscati, sau cel putin amenintati. "Din primele informatii pe care le avem, acestia nu sunt raniti", au mai declarat surse din politie.

Faptasul a fost prins intr-o benzinarie din Bad Winsheim. In cursul dupa-amiezii de vineri, politia din Nurnberg va organiza o conferinta de presa referitoare la incident.

Localitatea unde s-a petrecut incidentul este mica, adaposteste o comunitate de cca 5.500 de locuitori, iar in unele cartiere, cum sunt si cele unde au avut loc crimele, locuiesc intre zece si o suta de oameni. Un reprezentant al administratiei locale, Jurgen Ruppert, a declarat ca "iti trece un fior rece pe sira spinarii, cand auzi ca unul merge cu masina si impusca oameni".

Desi motivele faptei nu sunt inca elucidate, se vorbeste despre un posibil conflict familial, soldat cu agresiunea din partea tanarului acum arestat.

Numele suspectului este Bernd G. si este din Ansbach. El avea doua arme, pentru ambele poseda permis de port-arma, insa nu si autorizatie de a trage cu ele, relateaza Focus.de. Politia a remarcat la el un comportament ciudat, pe cand il transporta cu masina, prin urmare el va fi supus unui test psihiatric.

Barbatul ar avea 47 de ani, iar Mercedes-ul pe care il conducea ar fi fost proprietatea tatalui sau. Tot Focus.de remarca, la orele 14.38, ca in localitatea Leutershausen, concomitent cu atacul armat al lui Bernd. G., ar fi avut loc si un atac armat asupra unei banci. In localitatea Ansbach, care se afla in apropiere, a mai avut loc un incident sangeros provocat de un tanar de 18 ani, in septembrie 2009. Imagini cu arestarea la benzinarie a actualului suspect Bernd G. pot fi accesate aici.