O eruptie vulcanica in centrul Indoneziei a determinat inchiderea, vineri, a cinci aeroporturi, printre care si cel din insula turistica Bali, si anularea a 250 de zboruri, blocand mii de turisti, scrie AFP.

Aeroportul international din Lombok, o alta insula turistica vecina cu Bali, figura printre cele inchise in noaptea de joi spre vineri, in urma eruptiei muntelui Raung, un vulcan din care ieseau nori de cenusa.

Aceste evenimente intervin in plin sezon in Bali, singura insula a Indoneziei in majoritate hindusa, intr-o tara musulmana, o destinatie paradisiaca ce atrage milioane de turisti straini.

Potrivit AFP, circa o mie de persoane erau blocate pe aeroportul din Bali iar directorul Trikora Harjo a precizat ca 230 de zboruri - 160 interne si 170 internationale - au fost anulate pana in prezent.

Nivelul de alerta pentru muntele Raung, un vulcan care atinge o inaltime de 3.300 metri, a fost majorat cu un grad - cu o treapta inainte de nivelul maxim de alerta - la finele lunii iunie, dupa ce incepuse sa arunce lava si nori de cenusa.