Subsecretarul de stat american pentru afaceri europene si eurasiatice, Victoria Nuland, isi va continua, dupa intrevederea avuta joi cu ministrul-adjunct de externe rus Grigori Karasin, turneul sau european, in cadrul caruia va efectua vizite oficiale in Croatia, Bosnia-Hertegovina, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Serbia si Ucraina, informeaza Agerpres, citand agentia TASS. Potrivit Departamentului de Stat al SUA, in Croatia, la Dubrovnik, ea va participa la cea de-a zecea editie a Forumului anual croat, in cadrul caruia va sustine un discurs despre Balcanii de Vest si relatiile transatlantice. In afara de aceasta, ea va avea intrevederi cu reprezentanti ai guvernului croat si cu lideri europeni participanti la forum, cu care va discuta despre securitatea energetica.

Victoria NulandFoto: Departamentul de Stat

In Bosnia si Hertegovina, pe 11 iulie Nuland va vizita Srebrenica unde, in cadrul delegatiei SUA, va lua parte la actiunile comemorative organizate cu ocazia a 20 de ani de la tragicele evenimente care au avut loc aici in 1995.

In perioada 11-14 iulie, subsecretarul de stat american se va afla in Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Albania si Serbia. In aceste tari, Nuland intentioneaza sa aiba intrevederi cu reprezentanti ai conducerii statului, cu lideri politici, dar si cu 'membri ai comunitatii civile'. La Pristina si Belgrad, obiectul principal al discutiilor il va constitui dialogul sarbo-kosovar.

Turneul european al Victoriei Nuland se va incheia la Kiev, in perioada 15-16 iulie. Aici, Nuland se va intalni cu "inalti reprezentanti ai guvernului, cu politicieni, lideri ai comunitatii de afaceri si cu reprezentanti ai societatii civile, pentru a discuta pe marginea unui spectru larg de probleme bilaterale si globale".