Un australian impresionat de imaginea unui pensionar care plangea in hohote in fata unei banci a anuntat miercuri ca pleaca spre Europa pentru ca sa-l ajute financiar pe barbat, dupa ce a descoperit ca este un prieten de familie, relateaza The Guardian, citat de Mediafax.

Un australian il va ajuta pe grecul fotografiat plangand in fata unei banciFoto: The Guardian

Potrivit ziarului britanic, care citeaza AFP, Giorgos Chatzifotiadis, in varsta de 77 de ani, a izbucnit in plans la Salonic, al doilea cel mai important oras grecesc, saptamana trecuta, de disperare, dupa ce a incercat, fara sa reuseasca, sa retraga de la patru banci pensia sotiei sale, in valoare de 120 de euro.

Poza cu barbatul stand pe jos a fost facuta de catre un fotograf AFP si a facut inconjurul lumii, ea ilustrand suferintele grecilor in timpul crizei datoriilor.

James Koufos, directorul unei firme financiare, nascut in Australia, a vazut fotografia, publicata la Sydney, si s-a gandit ca pensionarul "seamana foarte mult cu un prieten al tatalui" sau.

Koufos, in varsta de 41 de ani, a declarat ca a stat de vorba pe Facebook cu mama sa, care traieste in Grecia, iar ea i-a confirmat ca Chatzifotiadis este un vechi prieten al tatalui sau, care a murit in urma cu 18 luni.

"Cand am vazut asta, am intrebat-o pe mama <>", a declarat Koufos. "I-am cerut mamei sa ia niste bani, sa-l caute pe barbat si sa-i ofere un ajutor imediat", a adaugat el.

De asemenea, el a postat pe Facebook un apel la localizarea lui Chatzifotiadis si a creat un fond de donatii. Koufos urmeaza sa plece de la Sydney catre Atena sambata, urmand sa il intalneasca pe pensionar la Salonic.

"Mergem acolo sa-i facem o surpriza si sa-i dam o suma de bani destul de substantiala", a declarat omul de afaceri. "In plus, strangem bani si de la niste corporatii, care vor sa doneze", a adaugat el.

Ele doresc sa ofere ajutor si altora, nu doar lui Chatzifotiadis, a spus el.

"Negociem cu cateva locuri care ofera adaposturi la Atena si Salonic, pentru a oferi o sustinere imediata, acolo unde putem, constand in adapost si hrana", a adaugat el.

Familia lui Koufos este originara din Salonic, iar familia Chatzifotiadis a participat la nunta surorii sale.