Uniunea Europeana a decis suspendarea finantarii pentru Republica Moldova pana la formarea unui nou guvern care sa poata purta negocieri cu Fondul Monetar International, a anuntat Pirkka Tapiola, seful Misiunii UE la Chisinau. "Decizia noastra pentru acest moment este sa suspendam suportul bugetar. Uniunea Europeana isi doreste sa vada, cat mai curand, o coalitie de guvernare la Chisinau, iar noul Guvern va trebui sa contacteze imediat Fondul Monetar International pentru a solicita un nou acord de finantare. In acest moment, asa cum se stie deja, tinem cont de doua aspecte: de criza bancara si de stabilitatea macrofinanciara a tarii", a declarat Pirkka Tapiola, potrivit Mediafax, care citeaza Jurnal de Chisinau.

Ministrul moldovean al Finantelor, Anatol Arapu, a declarat ca, pentru anul 2015, Uniunea Europeana a prevazut pentru Republica Moldova o finantare de 40,7 milioane de euro.

Premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, si-a anuntat demisia la 12 iunie, pe fondul unei anchete privind presupusa falsificare a unei diplome de studii.