Armata rusa a lansat marti manevre militare pentru a verifica "pregatirea de lupta" a trupelor stationate in Armenia, aliatul sau care se confrunta cu manifestari populare si un conflict de lunga durata cu vecinul sau, Azerbaidjan, scrie AFP.

"In timpul acestei inspectii surpriza, o comisie va examina pregatirea de lupta a fortelor armatei aerului stationate la Erebuni si cele din baza militara din Gyumri", a anuntat serviciul de presa a districtului militar "Sud" al Rusiei.

Manevrele se vor derula in centrele de antrenament din Kamhud si Alagiaz si vor fi supravegheate de drone, a precizat sursa citata.

Rusia a efectuat manevre militare de o amploare inedita in martie, care au implicat amplasarea de soldati in Armenia si in cele doua republici separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud.

Rusia dispune din 1995 de baze militare in Armenia, fosta republica sovietica din Caucaz.

Autoritatile armene se confrunta din 19 iunie cu manifestatii populare in capitala Erevan pentru a protesta fata de cresterea anuntata a pretului la electricitate.

Aliat traditional al Rusiei, Armania are un conflict de luga durata cu Azerbaidjanul pentru controlul regiunii contestate Nagorny-Karabah.

Baku a amenintat in mai multe randuri ca va prelua controlul acestei regiuni separatiste cu forta.