Un falsificator a trimis o scrisoare falsa mass-mediei ruse in incercarea de a convinge jurnalistii ca un senatorul american Richard Durbin ar fi incercat sa ii spuna prim-ministrului ucrainean Arseni Yatseniuk cum sa isi conduca guvernul sau, a anuntat luni cabinetul lui Durbin, potrivit Reuters.

Falsificatorul i-a scris lui Yatseniuk pe hartie cu un antet ce pare sa fie al Senatului SUA, sustinand ca este Durbin, democratul numarul doi din Senat si o voce importanta pe probleme ce tin de Ucraina care a calatorit la Kiev in luna mai pentru a discuta despre agresiunea ruseasca.

Ben Marter, purtatorul de cuvant al lui Durbin, a informat ca biroul senatorului a anuntat CIA si FBI de existenta scrisorii falsificate. Martin a precizat ca a aflat de scrisoare cand a fost contactat de media de stat rusa pentru comentarii.

Scrisoarea a fost scrisa pe hartie care semana cu cea a Senatului SUA, dar cu functia lui Durbin gresita.

In scrisoare acesta i-ar fi sugerat lui Yatsenyuk sa "investeasca toate eforturile" pentru a pastra unii oficiali in loc, inclusiv ministrul Agriculturii si seful monopolului nuclear al tarii. Dar i-ar fi spus ca Senatul SUA simte ca altii nu au calitatile necesare pentru functiile pe care le ocupa.

"Senatorul Durbin este un critic vocal al invaziei ruse in Ucraina si a sprijinit eforturile Ucrainei de a-si reforma economia si de a-si apara tara. Aceasta scrisoare este un fals si a fost evodent scrisa de cineva cu o intelegere slaba a limbii engleze", a declarat Marter.