In jur de 7 milioane de dolari in numerar apartinand unui deputat rus partizan al Kremlinului au fost confiscati in timpul unei perchezitii la o banca din Sankt Petersburg, informeaza luni AFP, citand surse multiple.

Serviciul Federal de Securitate si Comitetul de Ancheta, care se ocupa de cazuri sensibile, au mai confisca din seiful apartinand lui Alexei Lissiakov, deputat al Partidului Dreptatii, mai multe cutii pline cu hartoo cu greutate totala de 100 kg, a anuntat jurnalul online Fontanka.ru.

Aceasta perchezitie, desfasurata la Sankt Petersburg la o filiala a bancii ruse City Investment Bank, vizand activele deputatului in cadrul unei anchete pentru frauda masiva.

"Perchezitia a avut loc pe 2 iulie", a explicat banca intr-un comunicat de presa, afirmand ca actiunea de confiscare a fost legata de "falimentul unui fost partener bancar", insa fara a confirma suma confiscata.

Alexei Lissiakov, deputat pentru Caucazul de nord in Duma de stat (camera inferioara a Parlamentului rus), a intrat in politica in 2002.

"Inainte de asta, faceam afaceri de succes", a declarat deputatul pentru cotidianul rus Izvestia, afirmand ca era in posesia unei asemenea sume in numerar pentru a "putea face un cadou sotiei mele si sa imiplatesc niste datorii la un prieten". Deputatul a dat asigurari ca nu a "facut nimic ilegal".

"Nu comentam legat de acest dosar", a declarat pentru AFP serviciul de presa al filialei locale a FSB, Alexei Lissiakov nu a fost disponibil pentru delaratii luni.