Un mic submarin incarcat cu 2,5 tone de cocaina, avand drept destinatie Mexic, a fost interceptat in Oceanul Pacific de autoritatile columbiene, in coordonare cu SUA, a anuntat joi politia din Columbia, scrie Agerpres.

"'Politia nationala, in coordonare cu FBI, a inspectat un 'submarin de buzunar' intre frontierele Mexicului si Guatemalei, confiscand 2.482 de kilograme de cocaina si capturand patru persoane de nationalitate columbiana", a anuntat politia intr-un comunicat preluat de AFP.

Traficanti din regiunea Valle del Cauca (vest) intentionau sa trimita drogurile catre cartelele mexicane dinspre coasta pacifica a Columbiei, potrivit politiei. Minisubmarinul artizanal, construit pe raul Pilde, precum si suspectii au fost transferati la Tampa, Florida, in sud-estul SUA.

Politia columbiana declara ca a confiscat 81 de tone de cocaina de la inceputul lui 2015, cantitate ce o egaleaza deja pe cea confiscata de-a lungul intregului an 2014.

Productia de cocaina in Columbia, pana in prezent primul producator mondial al acestui drog, la egalitate cu Peru, a explodat cu peste 50% in 2014, potrivit unui raport al ONU prezentat joi, care vede in aceasta 'un semnal de alarma'.