Dosarul privind diploma de studii a fostului premier al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, a fost clasat, procurorii anuntand incheierea urmaririi penale in acest caz, informeaza mass-media de la Chisinau.

Premierul Republicii Moldova, Chiril GaburiciFoto: Facebook / Chiril Gaburici

Cauza a fost clasata la cererea avocatilor lui Chiril Gaburici care au invocat expirarea termenului de prescriptie, citeaza Agerpres.

Procuratura Generala a precizat ca infractiunea care i se imputa fostului premier face parte din categoria infractiunilor usoare, cu un termen de prescriptie de 2 ani, pretinsa fapta de care era acuzat Chiril Gaburici fiind comisa acum 20 de ani.

Diploma de studii a lui Chiril Gaburici a ajuns in vizorul politiei in luna martie, dupa ce o investigatie a Ziarului de Garda a scos la iveala mai multe inexactitati in CV-ul acestuia. Ministerul de Interne a intocmit ulterior un dosar pe care l-a transmis Procuraturii Generale, dosarul continand, intre altele, expertiza grafica si tehnica a documentelor de studii. Potrivit mass-mediei de la Chisinau, expertiza Ministerului de Interne ar fi aratat ca diploma fostului sef al guvernului moldovean era falsa.

La 12 iunie, la o zi dupa ce a fost audiat de procurori in acest dosar, premierul Chiril Gaburici si-a anuntat demisia. El a explicat la cea vreme ca demisioneaza pentru ca opinia publica sa fie preocupata mai mult de problemele cu care se confrunta Republica Moldova si nu de diplomele sale de studii.