​"Draga Alexis, in timp ce tu te joci de-a Chavez, eu alerg zilele astea in strainatate. In timp ce tu decideai falimentul tarii tale, eu aveam o intalnire cu investitorii germani, Alexis". Asa isi incepe un om de afaceri grec de 29 de ani, patronul unui startup din industria IT, scrisoarea adresata premierului grec Alexis Tsipras, care a fost publicata pe Facebook si a devenit virala, avand peste 5900 de share-uri si circa 17.000 de like-uri.

In mesaj, directorul companiei Intale il acuza pe Tsipras ca vrea sa ii distruga proiectele si ii aminteste ca oameni de afaceri precum el sunt cei care reprezinta "dezvoltarea" de care se vorbeste la Bruxelles.

De asemenea, Fanis Koutouvelis spune ca regreta ca un om atat de tanar precum Tsipras asunde in el cel mai expirat si anacronic sistem politic.

Fragmente din scrisoare (aceasta este scrisa in greaca pe Facebook, traducerea a fost realizata cu Google translate)

"Draga Alexis, in timp ce tu te joci de-a Chavez, eu alerg zilele astea in strainatate. In timp ce tu decideai falimentul tarii tale, eu aveam o intalnire cu investitorii germani, Alexis. Vor sa investeasca in compania noastra greceasca, in compania pe care am lansat-o in timpul crizei cu 50 de euro si fara niciun fel de sprijin si studii economice.

Cu banii din noua investitie, am in plan sa creez alte 20 de locuri de munca de calitate, cu un salraiu brut de 2400 euro/luna, in plus fata de cele 18 pe care la am deja, create in timpul crizei.

Si astazi in timpul intalnirii, in loc sa discutam despre planul de dezvoltare, am discutat despre tine, prietene.

Ei vad tacticile tale de negocieri un "circ". Le-am trimis un excel cu 18 randuri, 93% taxi aditionale, iar strategia ta este sa pleci fara niciun plan. Singurul tau plan a fost referendumul.

Eu si colegii mei inca, precum alti antreprenori tineri, inca insistam, Alexis. Suntem acea "dezvoltare" de care auzi la Bruxelles.

Imi pare rau pentru tine, ca intr-un barbat asa tanar s-a ascuns cel mai expirat si anacronic sistem politic.

Te las acum Alexis, trebuie sa merg sa muncesc si sa creez valoare pentru a face noi joburi, trebuie sa aducem taxe pentru a plati pensiile si sindicatele.

Te las sa conduci. Dar pune ceva pe tine, Alexis, pentru ca este posibilitatea ca regele sa fie gol."