ONU a decretat miercuri nivelul de alerta umanitara cel mai ridicat in Yemen, unde cel putin 31 de persoane au fost ucise si 100 ranite intr-un bombardament efectuat de rebelii siiti la Aden, al doilea oras al tarii, transmite AFP, citata de Agerpres..

Un purtator de cuvant al Natiunilor Unite a declarat, la New York, ca responsabilii umanitari ai ONU au decis sa plaseze Yemenul la nivelul trei de urgenta umanitara pentru o perioada de sase luni.

Nivelul maxim de alerta umanitara mai este in vigoare in Irak, Sudanul de Sud si Siria.

Potrivit ONU, cel putin 21,1 milioane de yemeniti - 80% din populatia tarii - au nevoie de asistenta umanitara, iar 13 milioane dintre ei sufera de lipsa alimentelor, in timp ce 9,4 milioane de yemeniti au un acces redus la apa.

Confruntarile din Yemen, unde fortele proguvernamentale lupta contra rebelilor siiti, s-au soldat pana la finalul lunii iunie cu 2.800 de morti, dintre care 1.400 de civili, si 13.000 de raniti.

La Aden, rebelii au lansat miercuri in zori 15 rachete de Katiusa asupra cartierului Mansoura, a declarat un purtator de cuvant al fortelor proguvernamentale, Ali al-Ahmadi.

Pozitiile rebelilor siiti din alte doua cartiere din Aden, Dar Saad si Khor Maksar, au fost vizate de o serie de raiduri aeriene lansate de coalitia condusa de Arabia Saudita, care sprijina fortele proguvernamentale yemenite.