O inregistrare video a atentatului terorist soldat cu 38 de morti, vineri, in Tunisia, circula luni pe retelele sociale si il arata pe ucigas deplasandu-se lent pe plaja unde sunt intinse cadavrele victimelor sale, scrie AFP.

Cu o durata de 11 minute, inregistrarea a fost facuta cu un telefon mobil de catre un tunisian si este punctata de zgomotele focurilor de arma.

"E acolo! (...) E acolo!", striga in araba, mai multi tunisieni, care par a fi angajati ai hotelului.

Filmarea il arata pe ucigas, identificat de autoritati drept Seifeddine Rezgui, un student de 23 de ani, indreptandu-se fara graba dinspre hotel spre plaja.

Tunisianul il urmareste pe student de la distanta, trecand printre corpurile insangerate si fara viata ale turistilor ucisi in timp ce faceau plaja.

"Pentru ce omori oameni? De ce?", este auzit autorul inregistrarii.

Ucigasul este vazut apoi mergand linistit pe malul marii. Persoana care filmeaza si mai multe persoane continua sa mearga dupa acesta. Se aud insulte si cineva striga: "Prindeti-l! Prindeti-l!".

Imaginile prezinta apoi o strada de langa hotel unde izbucnesc noi focuri de arma sustinute.

"Trage in continuare?", se intreaba cineva, mirat.

Acolo, potrivit martorilor si fotografiilor difuzate de presa locala, Rezgui a fost doborat in cele din urma de autoritati, dar scena nu apare in filmare.

Atentatul revendicat de Statul Islamic este cel mai sangeros atac jihadist din istoria Tunisiei.

Atentie! Imagini violente!