Casa Alba a condamnat atacurile "odioase" comise vineri in Franta, Tunisia si Kuwait, exprimand solidaritatea Statelor Unite, precum si dorinta acestora de a "combate flagelul terorismului", transmite AFP.

"Suntem alaturi de aceste natiuni in timp ce ele se confrunta cu atacuri pe propriul teritoriu, astazi, si am fost in contact (...) cu cele trei tari pentru a le oferi tot ajutorul necesar", a transmis Casa Alba intr-un comunicat.

"Terorismul nu-si are loc in nicio societate, iar Statele Unite vor continua sa lucreze indeaproape cu partenerii lor internationali pentru a combate acesti actori si pentru a contracara extremismul violent in intreaga lume", a adaugat executivul american.

Un oficial al Casei Albe a precizat anterior ca presedintele Barack Obama este informat cu regularitate despre aceste atacuri, comise in aceeasi zi pe trei continente, in a doua vineri din luna Ramadanului, sacra pentru musulmani, toate fiind atribuite miscarii jihadiste.

O persoana a murit decapitata intr-un atac comis la o uzina din apropiere de Lyon, in estul Frantei.

In Tunisia, un barbat inarmat a ucis cel putin 37 de persoane intr-o statiune balneara.

In Kuwait, cel putin 25 de persoane si-au pierdut viata intr-un atentat comis impotriva unei moschei siite si revendicat de gruparea Statul Islamic.