Un atacator sinucigas s-a aruncat in aer intr-o moschee siita din orasul Kuwait plina cu credinciosi in timpul rugaciunilor de vineri, ucigand peste zece persoane, a declarat guvernatorul capitalei, potrivit Reuters.

Gruparea Statul Islamic a revendicat responsabilitatea atacului intr-o postare pe un site de socializare si a anuntat ca a tintit "templul siitilor", pe care ii considera eretici.

UPDATE: 25 de morti si 202 raniti in atentatul anti-siit, potrivit unui nou bilant

Atentatul anti-siit revendicat de gruparea jihadista Statul Islamic, care a vizat vineri o moschee din capitala Kuwaitului, s-a soldat cu 25 de morti, potrivit unui nou bilant furnizat de catre Ministerul de Interne, transmite AFP.

Intr-un comunicat difuzat de agentia oficiala KUNA, ministerul a informat ca alte 202 persoane au fost ranite.

Acesta a fost primul atac sinucigas asupra unei moschei siite in mica tara exportatoare de petrol din Golful Arab, unde sunnitii si siitii conlocuiesc impreuna cu putine frictiuni vizibile.

Statul Islamic si-a indemnat marti sustinatorii sa inmulteasca atacurile din timpul postului de Ramadan impotriva crestinilor, siitilor si musulmanilor sunniti care lupta alaturi de coalitia condusa de SUA impotriva gruparii ultra-radicale.

Avertisment - Imagini cu puternic impact emotional