Premierul italian Matteo Renzi a criticat joi seara, la Bruxelles, atitudinea omologilor sai din statele membre UE in criza imigratiei clandestine, cerand ajutorul lor in gasirea unei solutii pentru gazduirea imigrantilor, relateaza Le Figaro, in pagina electronica.

Migranti africaniFoto: Flickr / zodiac

"Daca ideea de Europa va apartine, atunci pastrati-o. Daca nu exista solidaritate, atunci nu ne faceti sa ne pierdem timpul", a declarat Matteo Renzi in fata omologilor sai reuniti la Bruxelles cu ocazia summitului Consiliului European, care a inceput joi si se va incheia vineri.

El a cerut din nou ajutorul statelor membre UE in gasirea unei solutii pentru gazduirea imigrantilor.

Altfel, "ne vom descurca singuri", a conchis Renzi, foarte revoltat, in contextul in care peste 60.000 de imigranti au sosit de la inceputul anului in Italia si peste 1.800 au murit in Mediterana incercand sa ajunga in Europa.

Inaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, a pledat de asemenea pentru coeziune la nivel european.

"Daca aceasta este coeziunea europeana, cum sa mai discut cu tarile africane? Cum sa mai putem invoca in aceste conditii principiile Europei?", s-a intrebat ea.