Un avion de lupta de tip F-16 apartinand Irakului s-a prabusit in cursul noptii de miercuri spre joi in timpul unui exercitiu desfasurat la o baza din Arizona, in sud-vestul Statelor Unite, relateaza Arizona Republic, in pagina electronica, citeaza Mediafax.

Potrivit Arizona Republic, accidentul s-a produs în momentul în care pilotul avionului efectua o manevră de aprovizionare în zbor. Avionul s-a prăbuşit în apropierea unei conducte de gaz, dar nu a atins-o. După impactul cu solul, un incendiu puternic a izbucnit la locul accidentului.

Baza militară Davis-Monthan a confirmat pe Twitter accidentul aviatic, precizând că impactul s-a produs în apropiere de aeroportul din Douglas, la aproximativ 160 de kilometri unitatea din Arizona.

Nu există nicio informaţie privind soarta pilotului.

Acest accident a avut loc în contextul în care Irakul încă aşteaptă din partea Statelor Unite livrarea a 36 de avioane de luptă de tip F-16.

Potrivit unui oficial american din Departamentul Apărării, citat de France Info, cinci aparate de acest tip au fost până acum fabricate şi două ar fi trebuit să fie livrate în cursul acestei veri, inclusiv cel prăbuşit în Arizona.