O frantuzoaica acuzata ca si-ar fi sufocat 8 din copiii ei nou-nascuti a declarat anchetatorilor ca se temea de faptul ca acestia sa nu vina dintr-o relatie de incest cu tatal ei, scrie The Guardian.

Dominique Cottrez va fi judecata pentru mai multe infractiuni de omor calificat asupra minorilor. In cazul in care va fi gasita vinovata, femeia ar putea primi pedeapsa cu inchisoare pe viata.

Cazul de pruncucidere a socat tara in 2010, cand au fost descoperite trupurile copiilor in si in jurul casei femeii.

Cottrez, acum in varsta de 51 de ani, ce mai are doua fiice, a spus anchetatorilor ca in decursul a peste 10 ani, a nascut mai multi bebelusi pe care apoi i-a omorat. Conditia ei, obezitatea, ii permitea sa ascunda sarcinile, care nu au fost suspectate de sotul sau, de copii, vecini sau chiar medicii spitalului la care se trata.

Zeci de experti criminalisti si psihiatrii, procurori si martori, inclusiv sotul femeii, fiicele si fratii acesteia, sunt programati sa depuna marturie in procesul ce a inceput joi.

Cottrez a declarat anchetatorilor ca a fost violata de tatal sau, mai intai la varsta de 8 ani, iar fenomenul s-a repetat pe toata perioada copilariei si adolescentei. Mai tarziu a inceput o relatie incestuasa cu acesta, pastrand-o chiar si dupa ce s-a casatorit. Aceasta a mai spus ca relatia nu a fost una fortata si ca a ajuns sa se indragosteasca mai puternic de tatal ei, decat de propriul sot. Tatal femeii a decedat in 2007.

Unul dintre primii martori chemati pentru marturie, joi, a fost Leonard Meriaux, ce a cumparat casa de la familia Cottrez, urmand sa descopere primul cadavru in 2010. Acesta a anuntat politia si in urma unei anchete, au mai fost descoperite inca alte 7 trupuri.

Anchetatorii au suspectat-o din prima clipa pe Dominique Cottrez, care a si recunoscut crimele. Aceasta a declarat ca nu a folosit niciodata masuri contraceptive si nu a evitat avortul datorita unei fobii fata de doctori. Mai mult, nu a dorit sa pastreze copiii pentru ca se temea ca acestia ar fi rezultatul relatiei cu tatal sau. Femeia a declarat ca "a-i omora" a devenit pentru ea "o forma de contraceptie".