Presedintele rus, Vladimir Putin, va continua ingerintele in estul Ucrainei, avertizeaza generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al fortelor NATO, acuzand Rusia ca mentine efective ample la frontiera cu Ucraina, informeaza Mediafax.

"Nu cred ca domnul Putin a terminat ce avea de facut in estul Ucrainei", a declarat Breedlove, citat de Reuters.

"Frontiera dintre Rusia si Ucraina este larg deschisa, permitand tranzitul echipamentelor militare si resurselor", a adaugat Philip Breedlove.

"Rusia a acumulat resurse militare importante, munitie etc... la niveluri care pot sustine operatiuni. In interiorul Ucrainei, separatistii sunt o forta bine antrenata, condusa din Rusia, pregatita sa efectueze orice misiune li s-ar cere in regiunea Donbas", a subliniat generalul NATO.

Conflictul din estul Ucrainei risca sa se intensifice in urmatoarele luni, a atras atentia, la randul sau, secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, acuzand ca Rusia continua sa sustina insurgentii separatisti. "Conflictul din Ucraina s-a soldat deja cu pierderea a peste 6.000 de vieti omenesti. Incalcarile armistitiului persista si exista riscul revenirii la lupte grele", a spus Stoltenberg. "Rusia continua sa sustina insurgentii separatisti, oferindu-le instruire, arme si militari. In plus, Rusia are un efectiv amplu stationat la frontiera cu Ucraina", a adaugat secretarul general NATO.

"In pofida numeroaselor incalcari ale armistitiului de la Minsk, nu putem considera armistitiul ca fiind suspendat, pentru ca este cea mai buna baza pentru o solutie politica... Fara Acordul Minsk, mi-e teama ca situatia se poate deteriora si mai mult", a avertizat Stoltenberg. Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit in martie 2014, s-a soldat pana acum cu peste 6.400 de morti.