Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a facut miercuri apel la autoritatile de la Paris sa reactioneze dupa dezvaluirile privind spionajul practicat de SUA, promitand noi informatii "mai importante" in cadrul unui interviu pentru un post francez de televiziune, relateaza AFP., citata de Agerpres.

"Interesele economice si politice ale Frantei sunt in joc, suveranitatea sa nu poate fi calcata in picioare, ar fi cu adevarat o rusine", a declarat pe postul privat TF1 fondatorul WikiLeaks, apreciind ca "a venit momentul ca Franta" sa lanseze o ancheta parlamentara si sa declanseze demersurile care se impun.

Julian Assange apreciaza ca "puterile mondiale se uita care va fi reactia Frantei". "Daca este politica strutului, in acel moment va fi un semnal clar pentru SUA si pentru alte tari ca Rusia si China", a spus el.

In interviul acordat din ambasada Ecuadorului la Londra, unde este refugiat de trei ani, Julian Assange a afirmat ca "documentele cele mai importante urmeaza sa apara", dupa ce doua media franceze au publicat documente WikiLeaks care dezvaluie ca SUA au interceptat comunicatiilor ultimilor trei presedinti francezi.

"Avem alte informatii care vor aparea cand va veni momentul. Din punct de vedere politic, ceea ce va aparea va fi mult mai important decat ceea ce am publicat pana acum", a afirmat el.