¬Sierra Leone a inregistrat doua noi cazuri de Ebola in capitala sa Freetown in ultimele cateva zile, dezmintind ipoteza ca orasul capitala a invins virusul mortal, au anuntat luni autoritatile din Freetown, potrvit Reuters.

Epidemie de EbolaFoto: OMS

Cea mai grava epidemie de Ebola din istorie a ucis peste 11.000 de oameni din vestul Africii, aproape o treime de cazuri inegistrandu-se in Sierra Leone. Liberia a scapata de Ebola in luna mai, insa vecinii sai, Sierra Leone si Giunea se confrunta in continuare pentru a duce la zero numarul cazurilor, in pofida ajutorului international in valoare de milioane de dolari.

"Acest lucru este ingrijorator pentru ca am inchis deja toate structurile de carantina pentru Ebola din Freetown pentru ca trecusera saptamani fara un caz", a declarat Sidi Yahya Tunis de la Centrul National de Raspuns la Ebola.

Tunis a mai aratat ca exista ingrijorari fata de posibile noi infectari, in conditiile in care cele doua cazuri s-au inregistrat in Magazine, o mahala dens populata unde lipsesc facilitatile necesare pentru o igiena adecvata.

Oficialii din sectorul sanatatii au precizat ca primul caz inregistrat in Freetown dupa 29 mai a fost un pescar care a prins febra hemoragica de la iubita sa in districtul nordic Port Loko.

La scurt timp dupa, un membru al familiei care locuia in aceeasi casa a luat virusul. Celelalte 6 cazuri care s-au inregistrat in Sierra Leone in ultima saptamana au fost in provinciile nordice Port Loko si Kambia, arata datele anuntat de Ministerul Sanatatii.