Rusia are in plan extinderea embargoului pentru importurile de alimente din Occident cu inca sase luni, incepand cu luna august si ar putea adauga noi produse pe lista, ca raspuns la sanctiunile eruropene impotriva Moscovei, au declarat luni oficiali rusi citati de Reuters.

Dmitri MedvedevFoto: Wikipedia

“Tinand cont ca Uniunea Europeana a extins sanctiunile impotriva Federatiei Ruse cu jumatate de an, va solicit sa pregatiti propunerea mea pentru extinderea decretului prezidential (privind embargoul) pentru aceasta perioada”, a spus premierul rus Dmitri Medvedev intr-o intalnire cu adjunctii sai.

Ministerul agriculturii din Rusia a demarat deja pregatirea propunerii pentru lista cu bunuri de import pentru care se va aplica embargoul si ar putea adauga noi produse pe lista, a declarat Reuters un reprezentant al ministerului.

Embargoul, ce opreste importuri in valoare de 9 miliarde de dolari din SUA, UE, Australia, Canada si Norbegia a fost impus pentru un an ca replica la sanctiunile Occidentului la adresa Rusiei din cauza crizei ucrainene.

Ministrii de Externe ai UE au extins luni sanctiunile economice si diplomatice la adresa Rusiei cu inca sase luni, anunta Reuters, care citeaza un oficial european.Decizia de facto a prelungirii sanctiunilor fusese luata inca de saptamana trecuta, astazi ea fiind oficializata de Consiliul UE.