Sotia ministrului israelian de Interne Silvan Shalom, Judy Mozes, si-a cerut scuze, duminica, dupa ce a postat pe Twitter o gluma rasista, in care l-a numit pe presedintele american Barack Obama "negru si slab", relateaza CNN, citata de Mediafax

Barack Obama la CNNFoto: Captura YouTube

"Stiti cum este cafeaua Obama? Neagra si slaba", a scris Judy Mozes pe Twitter. Ulterior, ea a explicat ca a reprodus o gluma si a sters mesajul, nu inainte insa ca acesta sa fie preluat de mass-media din Israel.

"Imi cer scuze, a fost o gluma stupida pe care mi-a spus-o cineva", a revenit ea dupa cateva minute.

"Domnule presedinte Obama, nu ar fi trebuit sa scriu gluma inadecvata pe care am auzit-o. Imi plac oamenii indiferent de rasa si religia lor", a adaugat ea ulterior.

"Imi pare rau daca am ofensat pe cineva. Sper ca voi ramane casatorita cand sotul meu va ateriza si va auzi ce am facut", a continuat ea.

Acest incident intervine in timp ce relatiile dintre presedintele Barack Obama si premierul israelian Benjamin Netanyahu sunt tensionate, mai ales in legatura cu dosarul nuclear iranian.

Mozes este editorialist ocazional pentru cotidianul Yediot Ahronot si moderator TV.

Sotul ei este parlamentarul Likud Silvan Shalom, care este ministru de Interne in Israel. Netanyahu l-a desemnat pe Shalom la conducerea procesului de pace cu palestinienii.