Papa Francisc a deplans duminica, la Torino, soarta imigrantilor care fug de razboaie si nedreptati, afirmand ca ultimele imagini cu ei "starnesc lacrimi". Aflat in prima sa vizita la Torino, unde a vizitat catedrala care gazduieste Sfantul Giulgiu, Suveranul Pontif, un descendent al unor imigranti italieni in Argentina, a luat din nou apararea persoanelor care emigreaza.

Papa FranciscFoto: Captura Youtube.com

"Imigratia creste concurenta, dar nu trebuie sa-i facem vinovati pe imigranti, deoarece ei sunt victime ale nedreptatii, ale acestei economii pregatite sa-i arunce, ale razboaielor", a afirmat Papa Francisc, potrivit Mediafax.

Imaginile cu imigranti care traverseaza Marea Mediterana "starnesc lacrimi", a deplans el, insistand ca oamenii sa nu fie tratati ca "marfa".

Papa, care a efectuat pentru prima sa vizita in afara Vaticanului pe insula italiana Lampedusa, in 2013, pentru a aduce omagii in memoria a mii de imigranti morti in Marea Mediterana, a facut din solutionarea fenomenului imigratiei una dintre prioritatile pontificatului sau.

Bunicii si tatal sau s-au nascut in imprejurimile orasului Torino si au emigrat in Argentina. Papa, nascut Jorge Mario Bergoglio, urmeaza sa se intalneasca luni cu urmasi din familia sa care traiesc inca in Italia.