In Georgia a avut loc o tragedie teribila, din cauza inundatiilor au murit oameni, Gradina Zoologica din Tbilisi a fost distrusa si animalele au scapat si au devenit o amenintare pentru oameni, dar nu trebuie uitat faptul ca nicio faradelege nu ramane nepedepsita, a afirmat patriarhul georgian Ilia al II-lea, vorbind despre situatia din capitala georgiana devastata de apele revarsate duminica trecuta.

Inundatii inTbilisiFoto: Captura RT

Patriarhul a amintit ca Gradina Zoologica a fost construita de comunisti cu banii obtinuti din topirea clopotelor de la bisericile si manastirile distruse in acea perioada. "Cand comunistii au venit in Georgia si au inceput sa-i persecute pe crestini, pe clerici, sa distruga biserici si manastiri, a fost dat un decret prin care clopotele bisericilor si manastirilor sa fie luate si cu banii obtinuti sa fie construita o gradina zoologica. Asadar, gradina zoologica a fost construita cu pretul clopotelor. De aceea, aceasta gradina zoologica nu avea cum sa aduca bucurie pentru ca ea a fost construita pe faradelege si uitati care este pretul", a afirmat capul Bisericii Ortodoxe Georgiene, potrivit site-ului pravoslavie.ru, citat de Agerpres.

Patriarhul Ilia al II-lea a subliniat in continuare ca "faradelegea nu ramane nepedepsita". "Nicio faradelege, niciun pacat nu ramane nepedepsit. Astazi plangem ca georgienii au cazut intr-atat incat au construit o gradina zoologica cu pretul clopotelor distruse. Si iata rezultatul - au murit oameni, au murit animale, unele au fost ucise, altele sunt de negasit. Fie ca Domnul sa opreasca aceasta incercare asupra noastra. Domnul sa ne dea pace si unitate", a mai afirmat patriarhul Georgiei.

Cel putin 18 persoane au murit in inundatiile devastatoare produse duminica in capitala georgiana, Tbilisi, si cinci sunt inca date disparute, potrivit unui ultim bilant anuntat de autoritatile locale.

Luni a fost zi de doliu national in Georgia pentru victimele inundatiilor. Apele revarsate au distrus drumuri, case, masini, tone de noroi inundand strazile orasului. In mare parte a fost distrusa si gradina zoologica din oras, multe animale salbatice scapand pe strazile capitalei Tbilisi. Cel putin 300 dintre acestea s-au inecat, altele se afla inca pe strazi si pun in pericol viata oamenilor.